Hrášková pomazánka s pecorinem

24 října, 2020

Je to snadná rychlovka! Zabere vám 10 minut a je to zkrátka něco nového. Jiného a zdravého a moc dobrého 🙂

Náhled
Tisk receptu
Zavřít

Hrášková pomazánka s pecorinem

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkový čas: 10 minut
  • Porcí: 6
  • Kalorie 760 KJ/181 kcal

Suroviny

  • 100 g Sýru pecorino romano
  • 3 ks Čerstvé máty, jen lístky
  • 350 g Mraženého zeleného hrášku, (rozmraženého)
  • 20 g Olivového oleje
  • 1 pl Citronové šťávy
  • 1/2 čl Soli, (dle chuti)
  • 1 špetka Mletého pepře
  • 100 g Mozzarelly

Postup

  • 1)

    Do mixovací nádoby vložte pecorino a sekejte 10 sek/R10 (tedy nejvyšší rychlost) a přendejte do misky a odložte stranou

  • 2)

    Do mixovací nádoby vložte rozmražený hrášek a mátu a mixujte 5 sek/R4 (poloviční rychlost)

  • 3)

    Přidejte olivový olej, 80 g nasekaného pecorina, citrónovou šťávu, sůl a pepř a míchejte 5 sek/zpětný chod/R2

  • 4)

    Namažte na pečivo, navrch položte kousek mozzarelly a posypte zbylým pecorinem. 

Poznámka

Jako pečivo doporučuji kváskový chléb, bagetu, dle fantazie. Navštivte oddíl pečiva 🙂 

Nutriční hodnoty na 1 porci

Kalorie760 KJ/181 kcal
Tuky12.17g
Sacharidy9.95g
Vláknina0g
Proteiny10.7g