Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína

Musím říct, že neblahá představa o masu na páře (kterou většina lidí má) se vám v tomto případě jednoznačně rozplyne. Je to recept, který je opravdu určený pro Thermomix TM6.  Je to šťavnatý kousek masa s výbornou omáčkou a zeleninou. Zvolila jsem jako přílohu brambory, ale já bych byla spokojená pouze se zeleninou..

Fotka byla pořízená fofrem, protože mi brali talíře pod rukama 🙂 tak to příště napravím

Náhled
Tisk receptu
Zavřít

Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkový čas: 45 minut
  • Porcí: 4
  • Kalorie 1047 kJ/250 kcal

Suroviny

  • 30 g Šalotky
  • 150 g Červeného vína
  • 300 g Mrkve na špalíčky
  • 500 g Vepřové panenky
  • 1 čl Soli
  • 1/2 čl Mletého pepře
  • 130 g Vody
  • 1/2 ks Masové dochucovací pasty, nebo 1 masový bujon
  • 8 ks Jalovcových kuliček
  • 25 g Třešňového džemu, (nebo džemu z bobulovitého ovoce)
  • 20 g Másla
  • 1 čl Kukuřičného škrobu

Postup

  • 1)

    Do nádoby vložte šalotku a červené víno. Do Varoma mísy vložte zeleninu a panenku okořeněnou solí a pepřem. Přikryjte a vařte 10 min/Varoma/R1.

  • 2)

    Poté přidejte 100 g vody, přidejte masovou dochucovací pastu a kuličky jalovce. Vařte 10-15 min/Varoma/R1.

  • 3)

    Odložte Varoma na talíř (nechte přikryté, aby maso nevystydlo)

  • 4)

    Do mix nádoby vložte scezenou vodu, třešňový džem a máslo. Vedle promíchejte 30 g vody a škrob a poté přidejte k omáčce. 8 min/100 st C/R1

  • 5)

    Poté promíchejte20 sek/R7 

  • 6)

    Nakrájejte maso a můžete podávat

Nutriční hodnoty na 1 porci

Kalorie1047 kJ/250 kcal
Tuky7g
Sacharidy11g
Vláknina2.5g
Proteiny29g