Trojbarevná bábovka

Když si nemůžete vybrat druh bábovky.. Prostě zkuste tu se všemi ingrediencemi 🙂 Musím říct, že patří mezi sladší bábovky, proto vůbec neváhejte ubrat na cukru 🙂 

Náhled
Tisk receptu
Zavřít

Trojbarevná bábovka

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 10 minut
  • Celkový čas: 1 hodina 35 minut
  • Porcí: 12
  • Kalorie 1904,8 kJ/454,9 kcal

Suroviny

  • 250 g Másla, plus na vymazání formy
  • Hrubá mouka, na vysypání formy
  • 5 ks Vajec
  • 1 špetka Soli
  • 310 g Hladké mouky
  • 2 čl Kypřícího prášku
  • 250 g Cukru moučka
  • 80 g Slunečnicového oleje
  • 1 čl Vanilkového cukru
  • 1 čl Octa
  • 10 g Kakaového prášku
  • 70 g Mletého máku
  • Cukr moučka na posypání bábovky

Postup

  • 1)

    Tak nejdříve si předehřejte troubu na 180 st C, vymažte formu máslem a vysypejte hrubou moukou. 

  • 2)

    Rozklepněte si vejce a oddělte žloutky a bílky. 

  • 3)

    Vyšlehejte bílky se solí. Sníh si přendejte do misky a na chvíli odložte. 

  • 4)

    Promíchejte si 300 g hl mouky, kypřící prášek a odložte stranou. 

     

  • 5)

    Smíchejte cukr moučka (pokud máte TM6, moučku si můžete za 20 sek na R1 namlít), žloutky, máslo a olej a postupně přisypávejte odváženou mouku s kypřícím práškem, vanilkový cukr a ocet. 

  • 6)

    Přidejte vyšlehaný sníh, opatrně promíchejte stěrkou. Těsto si rozdělte do 3 částí, přendejte do misek po třetině. 

  • 7)

    Do jedné misky přidejte kakao, do druhé mák (promíchat), do třetí přidejte 10 g mouky a promíchejte. 

  • 8)

    Do formy na bábovku vlijte misku s moukou, na ní tu s kakaem a poté tu třetí s mákem.

  • 9)

    Pečte 50 – 60 minut nebo dokud špejle nebude po vytažení suchá. Bábovku nechte 15 minut vychladnout a poté vyklopte. 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 1 PORCI

Kalorie1904,8 kJ/454,9 kcal
Tuky28.8g
Sacharidy44.2g
Vláknina1.9g
Proteiny6.3g