Bramboračka se sušenými houbami

24 října, 2020

Tak pro ty, co mají Thermomix je to vážně sranda na 20 minut a ještě vám ji mixovací nádoba udrží hodinu a půl teplotu.. Recept je na 4 porce. I tuto fotku jsem pořídila na kurzu vaření a focení s thermomixem, je to pohledná dobrota 🙂 

Náhled
Tisk receptu
Zavřít

Bramboračka se sušenými houbami

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkový čas: 20 minut
  • Porcí: 4
  • Kalorie 737 kJ/176 kcal

Suroviny

  • 50 g Celeru, na čtvrtky
  • 50 g Mrkve, na čtvrtky
  • 50 g Cibule , na půl
  • 2 stroužky Česneku
  • 40 g Másla
  • 1200 g Vody
  • 400 g Brambor, na kostky
  • 20 g Hříbků, sušených
  • 1 čl Majoránky
  • 1 ks Zeleninového bujonu, (nebo vrchovatá lžíce domácího zeleninového bujonu)
  • 1 čl Soli
  • 1/4 čl Černého pepře, mletého

Postup

  • 1)

    Do mixovací nádoby vložte celer, mrkev, cibuli, česnek a sekejte 5 sek/R5. (Pokud nemáte TM, nakrájejte vše na malé kostičky)

  • 2)

    Přidejte máslo a duste 5 min/120st/R2 (bez TM v hrnci poduste na másle připravenou zeleninu)

  • 3)

    Přidejte vodu, brambory, sušené hříbky, majoránku, zeleninový bujón, sůl, pepř a vařte 17 min/100 st/R1

Poznámka

Podávejte s pečivem.

Nutriční hodnoty na 1 porci

Kalorie737 kJ/176 kcal
Tuky9g
Sacharidy20g
Vláknina2g
Proteiny4g