Tak pro ty, co mají Thermomix je to vážně sranda na 20 minut a ještě vám ji mixovací nádoba udrží hodinu a půl teplotu.. Recept je na 4 porce. I tuto fotku jsem pořídila na kurzu vaření a focení s thermomixem, je to pohledná dobrota 🙂
Bramboračka se sušenými houbami
- Čas
- Popis
- Foto
- Suroviny
- Postup
- Poznámka
- Nutriční hodnoty
Bramboračka se sušenými houbami
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkový čas: 20 minut
- Porcí: 4
- Kalorie 737 kJ/176 kcal
Suroviny
- 50 g Celeru, na čtvrtky
- 50 g Mrkve, na čtvrtky
- 50 g Cibule , na půl
- 2 stroužky Česneku
- 40 g Másla
- 1200 g Vody
- 400 g Brambor, na kostky
- 20 g Hříbků, sušených
- 1 čl Majoránky
- 1 ks Zeleninového bujonu, (nebo vrchovatá lžíce domácího zeleninového bujonu)
- 1 čl Soli
- 1/4 čl Černého pepře, mletého
Postup
- 1)
Do mixovací nádoby vložte celer, mrkev, cibuli, česnek a sekejte 5 sek/R5. (Pokud nemáte TM, nakrájejte vše na malé kostičky)
- 2)
Přidejte máslo a duste 5 min/120st/R2 (bez TM v hrnci poduste na másle připravenou zeleninu)
- 3)
Přidejte vodu, brambory, sušené hříbky, majoránku, zeleninový bujón, sůl, pepř a vařte 17 min/100 st/R1
Poznámka
Podávejte s pečivem.
Nutriční hodnoty na 1 porci
Kalorie | 737 kJ/176 kcal |
Tuky | 9g |
Sacharidy | 20g |
Vláknina | 2g |
Proteiny | 4g |