Je to snadná rychlovka! Zabere vám 10 minut a je to zkrátka něco nového. Jiného a zdravého a moc dobrého 🙂
Hrášková pomazánka s pecorinem
- Čas
- Popis
- Foto
- Suroviny
- Postup
- Poznámka
- Nutriční hodnoty
Hrášková pomazánka s pecorinem
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkový čas: 10 minut
- Porcí: 6
- Kalorie 760 KJ/181 kcal
Suroviny
- 100 g Sýru pecorino romano
- 3 ks Čerstvé máty, jen lístky
- 350 g Mraženého zeleného hrášku, (rozmraženého)
- 20 g Olivového oleje
- 1 pl Citronové šťávy
- 1/2 čl Soli, (dle chuti)
- 1 špetka Mletého pepře
- 100 g Mozzarelly
Postup
- 1)
Do mixovací nádoby vložte pecorino a sekejte 10 sek/R10 (tedy nejvyšší rychlost) a přendejte do misky a odložte stranou
- 2)
Do mixovací nádoby vložte rozmražený hrášek a mátu a mixujte 5 sek/R4 (poloviční rychlost)
- 3)
Přidejte olivový olej, 80 g nasekaného pecorina, citrónovou šťávu, sůl a pepř a míchejte 5 sek/zpětný chod/R2
- 4)
Namažte na pečivo, navrch položte kousek mozzarelly a posypte zbylým pecorinem.
Poznámka
Jako pečivo doporučuji kváskový chléb, bagetu, dle fantazie. Navštivte oddíl pečiva 🙂
Nutriční hodnoty na 1 porci
Kalorie | 760 KJ/181 kcal |
Tuky | 12.17g |
Sacharidy | 9.95g |
Vláknina | 0g |
Proteiny | 10.7g |