Tak to je lahoda vážení.
Vypadá honosně a stejně tak i chutná. Přesně tak si představuji moučník První republiky, kdy se při čaji o páté podávala 🙂
Jde o jeden z receptů z kuchařky na platformě Cookidoo, která jde ruku v ruce s Thermomixem.
Tak to je lahoda vážení.
Vypadá honosně a stejně tak i chutná. Přesně tak si představuji moučník První republiky, kdy se při čaji o páté podávala 🙂
Jde o jeden z receptů z kuchařky na platformě Cookidoo, která jde ruku v ruce s Thermomixem.
Předehřejte troubu na 180 st. C a formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
Do mixovací nádoby vložte ořechy a sekejte 8 sek/R 7 (pro ty co nemají TM6 použijte svůj mixér, který je schopný nasekat ořechy na drobno), přendejte do misky a odložte stranou. Totéž udělejte s čokoládou 7 sec/R 8. Vyčistěte mixovací nádobu.
Nyní si oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte bílky (v TM nasaďte šlehací metličku a 6 min/R 3,5) Přendejte si bílky do misky. Poté vložte do mixovací nádoby žloutky, smetanu, mouku, kypřící prášek do pečiva, nasekané ořechy, čokoládu a smíchejte v těsto (v TM míchejte 1 min/R 5).
Poté vmíchejte opatrně našlehaný sníh z bílků. Vlijte do formy na bábovku a pečte cca 45 min (180 st. C). Nechte bábovku vychladnout 15 minut ve formě.
Poté vyklopte, nechte zcela zchladnout a podávejte… třeba k čaji o páté 🙂
Tip: pro bezlepkový způsob stačí v tomto případě jen vyměnit mouku za bezlepkovou, já pooužila Shar na sladké pečení. A místo smetany jsem použila alternativní smetanu ke šlehání (bohužel dovezená z Německa) a musím říct, že rozdíl je v tomto případě jen těžko rozeznatelný.
Kalorie | 23057 kj, 5490 kcal |
Tuky | 364g |
Sacharidy | 475g |
Vláknina | 17g |
Proteiny | 102g |