Mini Pavlova

Na první pohled se to zdá být příliš složitý proces, než se člověk dobere k výsledku.. Může odradit celkový čas.. Ale je potřeba si uvědomit, že je to jen 15 minut přípravy a zbytek odpracuje trouba 🙂

Takže se nebojte a oslňujte! 

Náhled
Tisk receptu
Zavřít

Mini Pavlova

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina 30 minut
  • Celkový čas: 1 hodina 45 minut
  • Porcí: 15
  • Kalorie 757 KJ/181 kcal

Suroviny

  • 5 ks Bílků
  • 250 g Krystalového cukru
  • 1 pl Vinného octa, bílého
  • 1 pl Bramborového škrobu
  • 500 g Smetany, min 33 % tuku
  • 500 g Čerstvého ovoce, (na ozdobení)

Postup

  • 1)

    Předehřejte troubu na 180 st. Vyložte plech pečícím papírem.

  • 2)

    Nasaďte šlehací metličku. Do mixovací nádoby vložte bílky a šlehejte do polotuha 2 min/R 3,5. (u ostatních šlehačů musíte hlídat a odhadnout polotuhost bílků). Přidejte cukr a šlehejte 1 min/R 3,5 (plná rychlost šlehání), dokud není sníh lesklý a tuhý. Přidejte vinný ocet a bramborový škrob a šlehejte 1 min/R2 (tedy 1/2 rychlost u běžného šlehače). Vyjměte šlehací metličku a pomocí lžíce vytvořte na pečící papír 15 koleček o průměru cca 6 cm. 

  • 3)

    Pečte v troubě na 180 st asi 3 minuty. Poté snižte teplotu na 120 st a 1,5 hodiny pečte. (U své trouby přidávám 10 min). Nechte vychladnout.

  • 4)

    Do čisté mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku. Vložte smetanu a šlehejte do požadované tuhosti R3, bez nastavení času. Pečlivě sledujte, aby nedošlo k přešlehání (na máslo se vrhneme jindy 🙂 )  

  • 5)

    Každý kus vychladlého korpusu ozdobte šlehačkou a poklaďte čerstvým ovocem. Moc hezky vypadá i lístek máty.

Poznámka

Opět se jedná o recept z platformy cookidoo a přeji dobrou chuť!!!

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 1 PORCI (asi moc neřešte.. Je to dezert :-) )

Kalorie757 KJ/181 kcal
Tuky11.22g
Sacharidy22.67g
Vláknina2.23g
Proteiny1.49g