Na první pohled se to zdá být příliš složitý proces, než se člověk dobere k výsledku.. Může odradit celkový čas.. Ale je potřeba si uvědomit, že je to jen 15 minut přípravy a zbytek odpracuje trouba 🙂
Takže se nebojte a oslňujte!
Na první pohled se to zdá být příliš složitý proces, než se člověk dobere k výsledku.. Může odradit celkový čas.. Ale je potřeba si uvědomit, že je to jen 15 minut přípravy a zbytek odpracuje trouba 🙂
Takže se nebojte a oslňujte!
Předehřejte troubu na 180 st. Vyložte plech pečícím papírem.
Nasaďte šlehací metličku. Do mixovací nádoby vložte bílky a šlehejte do polotuha 2 min/R 3,5. (u ostatních šlehačů musíte hlídat a odhadnout polotuhost bílků). Přidejte cukr a šlehejte 1 min/R 3,5 (plná rychlost šlehání), dokud není sníh lesklý a tuhý. Přidejte vinný ocet a bramborový škrob a šlehejte 1 min/R2 (tedy 1/2 rychlost u běžného šlehače). Vyjměte šlehací metličku a pomocí lžíce vytvořte na pečící papír 15 koleček o průměru cca 6 cm.
Pečte v troubě na 180 st asi 3 minuty. Poté snižte teplotu na 120 st a 1,5 hodiny pečte. (U své trouby přidávám 10 min). Nechte vychladnout.
Do čisté mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku. Vložte smetanu a šlehejte do požadované tuhosti R3, bez nastavení času. Pečlivě sledujte, aby nedošlo k přešlehání (na máslo se vrhneme jindy 🙂 )
Každý kus vychladlého korpusu ozdobte šlehačkou a poklaďte čerstvým ovocem. Moc hezky vypadá i lístek máty.
Opět se jedná o recept z platformy cookidoo a přeji dobrou chuť!!!
Kalorie | 757 KJ/181 kcal |
Tuky | 11.22g |
Sacharidy | 22.67g |
Vláknina | 2.23g |
Proteiny | 1.49g |