Tuhle polévku mohu jen doporučit Je to zkrátka fofrem hotovo a mohu potvrdit, že i dětem velice chutná. Polévka je bohatá na protein (díky fazolím).
Pikantní fazolová polévka
- Čas
- Popis
- Foto
- Suroviny
- Postup
- Poznámka
- Nutriční hodnoty
Pikantní fazolová polévka
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkový čas: 1 hodina
- Porcí: 5
- Kalorie 1993 kJ/476 kcal
Suroviny
- 300 g Bílých fazolí, (lze nahradit i červenými, a pro zrychlení lze použít i fazole v plechovce :-) )
- 1600 g Vody
- 120 g Cibule , na půl
- 2 stroužky Česneku
- 2 pl Oleje
- 1 pl Hladké mouky
- 1 čl Sladké papriky
- 1 čl Pálivé pariky, (pro děti méně)
- 1 ks Zeleninového bujonu
- 4 ks Párků na kolečka
- 80 g Rajčatového protlaku, (jedna malá konzerva)
- 1 čl Mletého pepře
- 1 čl Soli
- 1 čl Tabasca, (pro děti nedávám)
- 2 ks Papriky na plátky
- 1 snítka Čerstvé petržele
Postup
- 1)
V případě, že použijete suché fazole, pak je zalijte litrem vody a nechte přes noc namočené (doporučuji se lžičkou soli, protože tím se rozbourají nežádoucí antinutrienty, které zatěžují zažívací prostředí) a poté vařte na sporáku 40 minut. V případě fazolí v konzervě tento krok můžete přeskočit.
- 2)
Poté vložte do TM cibuli, česnek a sekejte 5 sek/R5. Setřete stěrkou ze stěn mixovací nádoby.
- 3)
Přidejte olej a restujte 5 min/120st C/ R1
- 4)
Přidejte 600 g vody, bujón, párky, uvařené a slité fazole, rajčatový protlak, pepř, sůl, tabasco a vařte 10 min/100 st C/R1
- 5)
Ozdobte petrželkou a dobrou chuť 🙂
Nutriční hodnoty na 1 porci
Kalorie | 1993 kJ/476 kcal |
Tuky | 24.3g |
Sacharidy | 40.2g |
Vláknina | 12.4g |
Proteiny | 23.1g |