Když si nemůžete vybrat druh bábovky.. Prostě zkuste tu se všemi ingrediencemi 🙂 Musím říct, že patří mezi sladší bábovky, proto vůbec neváhejte ubrat na cukru 🙂
Trojbarevná bábovka
- Čas
- Popis
- Foto
- Suroviny
- Postup
- Poznámka
- Nutriční hodnoty
Trojbarevná bábovka
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 1 hodina 10 minut
- Celkový čas: 1 hodina 35 minut
- Porcí: 12
- Kalorie 1904,8 kJ/454,9 kcal
Suroviny
- 250 g Másla, plus na vymazání formy
- Hrubá mouka, na vysypání formy
- 5 ks Vajec
- 1 špetka Soli
- 310 g Hladké mouky
- 2 čl Kypřícího prášku
- 250 g Cukru moučka
- 80 g Slunečnicového oleje
- 1 čl Vanilkového cukru
- 1 čl Octa
- 10 g Kakaového prášku
- 70 g Mletého máku
- Cukr moučka na posypání bábovky
Postup
- 1)
Tak nejdříve si předehřejte troubu na 180 st C, vymažte formu máslem a vysypejte hrubou moukou.
- 2)
Rozklepněte si vejce a oddělte žloutky a bílky.
- 3)
Vyšlehejte bílky se solí. Sníh si přendejte do misky a na chvíli odložte.
- 4)
Promíchejte si 300 g hl mouky, kypřící prášek a odložte stranou.
- 5)
Smíchejte cukr moučka (pokud máte TM6, moučku si můžete za 20 sek na R1 namlít), žloutky, máslo a olej a postupně přisypávejte odváženou mouku s kypřícím práškem, vanilkový cukr a ocet.
- 6)
Přidejte vyšlehaný sníh, opatrně promíchejte stěrkou. Těsto si rozdělte do 3 částí, přendejte do misek po třetině.
- 7)
Do jedné misky přidejte kakao, do druhé mák (promíchat), do třetí přidejte 10 g mouky a promíchejte.
- 8)
Do formy na bábovku vlijte misku s moukou, na ní tu s kakaem a poté tu třetí s mákem.
- 9)
Pečte 50 – 60 minut nebo dokud špejle nebude po vytažení suchá. Bábovku nechte 15 minut vychladnout a poté vyklopte.
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 1 PORCI
Kalorie | 1904,8 kJ/454,9 kcal |
Tuky | 28.8g |
Sacharidy | 44.2g |
Vláknina | 1.9g |
Proteiny | 6.3g |